Skip to main content

Det virker som om, at der hver dag er en ny berømthed på afvænning for alkoholafhængighed. Hvorfor er der så mange kendte mennesker, der kæmper med dette problem? Der er en række mulige forklaringer, og vi vil undersøge nogle af dem i dette blogindlæg. 

Læs videre for at få mere at vide om forbindelsen mellem alkohol og berømmelse, og hvorfor så mange berømtheder kæmper med alkoholmisbrug og alkoholisme. 

Der er flere forklaringer

En mulig forklaring på det store antal berømtheder, der er i alkoholbehandling, er den stress, som berømmelsen medfører. Det er forbundet med et stort pres at være berømt, og mange berømtheder tyr til alkohol som en måde at håndtere stressen på. Desværre kan dette føre til afhængighed, og når først en afhængighed har bidt sig fast, kan det være meget svært at bryde ud af den.

En anden forklaring på forbindelsen mellem alkoholisme og berømmelse er, at alkohol ofte ses som en måde at fejre succes på. Når du er på toppen af din karriere, er det let at føle, at du fortjener en drink eller to (eller tre). Men for nogle mennesker kan disse drinks hurtigt blive til et alkoholmisbrug og måske også til en afhængighed. Og igen, når først en alkoholafhængighed har bidt sig fast, kan det være meget svært at bryde ud af det. Faktisk er det umuligt uden en professionel alkoholbehandling.

Lavt høj selvtillid og lavt selvværd

 

En tredje forklaring er at mange kendte kæmper med en kombination af en høj tillid til deres evner, men samtidig med et lav selv billede, denne kombination af høj selvtillid, men lavt selvværd er en farlig grobund for alle slags afhængigheder.  

Hvis du eller en du kender kæmper med alkoholisme, skal du ikke tøve med at søge hjælp. Der er mange ressourcer til rådighed, og behandling kan være meget effektiv. Med den rette hjælp kan alle overvinde afhængighed og leve et sundt og lykkeligt liv.

 

Gratis hjælp og alkoholrådgivning omkring alkoholproblemer.

På alkohollinjen på telefon 70205501 kan du får du få gratis råd og vejledning omkring alle former for alkoholproblemer. Som for eksempel hvordan for man stoppet et begyndende alkoholmisbrug. Hvordan kan jeg finde ud af om jeg har udviklet alkoholafhængighed, det man også i daglig tale kander alkoholisme. Hvordan finder jeg en god og effektiv alkoholbehandling. 

Alkohollinjen tilbyder også hjælp til pårørende, så hvis du lever sammen eller er i familie med en der drikke lidt for meget kan du ringe alle uges dage og få gratis hjælp og rådgivning.